CURRÍCULUM

Des del 1999 desenvolupo la meva activitat dins del camp de la divulgació musical, en àmbits escrits, radiofònics i educatius.

He realitzat diversos programes a Catalunya Música. Aquesta temporada presento un programa sobre instruments musicals, El taller del lutier, que s’emet els dissabtes entre les 10 i les 11 del matí. També enregistro reportatges d’actualitat per a l’espai Assaig general. Anteriorment, havia presentat els programes Quadern d’estiu, Blog de nit, Línies addicionals, A tot cor i Notes de clàssica, en aquesta mateixa emissora, i també he col·laborat en espais com Una tarda a l’òpera. A més, he participat en programes de Catalunya Ràdio i Ràdio Sabadell.

He redactat programes de mà per a concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), la Simfònica Sant Cugat i la Simfònica del Vallès, per a diferents cicles de concerts del Palau de la Música Catalana, i per al festival Nits de clàssica de Girona.

Sóc redactor de la revista Time Out Barcelona, i ho he estat de la Guía del Ocio de Barcelona i del portal ritmes.net. També col·laboro en publicacions de música clàssica com la Revista Musical Catalana o 440 Clàssica. Anteriorment ho havia fet en d’altres, com ara Variaciones.

He preparat xerrades de divulgació musical per al Palau de la Música Catalana, CaixaForum i Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona i altres poblacions com Sabadell, Terrassa, Badalona, Granollers, Castelldefels, Mataró, etc. També he presentat actes relacionats amb la temàtica musical en espais com la Biblioteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès o L’Auditori.

Acabo de presentar el llibre Història musical del Palau de la Música Catalana (1908-2018), que repassa els fets més importants de l’emblemàtica sala, i del qual en sóc l’autor principal.

He estat responsable del departament de discos de música clàssica de FNAC L’illa. Em vaig formar al Conservatori Superior de Música del Liceu i vaig ser integrant de l’Orfeó Català.

Per a contactar: jariod@periodistes.org o bé trucar al 655.321.776

Article d’Òscar Dalmau al diari Avui del 9 de juliol del 2009:

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close