CONFERÈNCIES

Les conferències relacionades amb la música miren de ser molt didàctiques i van adreçades a tota mena de públics, iniciats o no. A més, van acompanyades tant d’il·lustracions musicals com de projecció d’imatges. La durada acostuma a ser d’una hora, aproximadament.

Si esteu interessats en alguna conferència en particular, podeu escriure’m un correu electrònic a pa.jariod@gmail.com o bé trucar al 655.321.776.

Aquestes són algunes de les xerrades que tinc preparades:

GRANS MOMENTS ARTÍSTICS DE LA HISTÒRIA DEL PALAU
El Palau de la Música Catalana és un edifici emblemàtic per la seva arquitectura, però també ha estat una referència al llarg dels gairebé 110 anys d’història per a la música del nostre país. Repassem algunes de les estrenes, intèrprets i esdeveniments més destacats.

LES FANTASIES MUSICALS DE WALT DISNEY
La pel·lícula d’animació ‘Fantasia’ ha estat la porta d’entrada al món de la música clàssica per a diverses generacions. Però què hi ha al darrera d’aquest film? Sabíeu que Mickey Mouse va ser l’origen del projecte? Descobrirem algunes curiositats de ‘Fantasia’, i en veurem alguns fragments.

QUADRES D’UNA EXPOSICIÓ
L’obra de Modest Mussorgsky, escrita a partir de l’exposició dedicada al seu amic, l’artista Viktor Hartmann, mort pocs mesos abans, és un dels millors exemples de la simbiosi entre música i art pictòric. Ens endinsem en l’obra i els seus moments més destacats, i descobrim algunes curiositats que s’hi amaguen al darrera.

VERDI vs WAGNER, DOS GEGANTS DE L’ÒPERA CARA A CARA
Tot i néixer el mateix any, les carreres i l’estil de Giuseppe Verdi i de Richard Wagner són molt diferents. Però tot i que no ho sembli també tenen moltes coses en comú. Semblances i diferències d’aquests dos enormes músics, doncs, en una conferència que vol ser també una invitació al món de l’òpera.

(PROBABLEMENT) LA MILLOR ORQUESTRA DEL MÓN
La Filharmònica de Berlín. El seu origen, la trajectòria i els principals directors. El funcionament. Curiositats i anècdotes d’una formació mítica, que ens ha visitat en diverses ocasions i que és encara avui en dia un referent, i un model d’orquestra per al segle XXI.

ALTRES XERRADES
L’humor a la música clàssica
La música clàssica al cinema
Karajan, el mite
Leonard Bernstein, el músic total
La història del Concert de Cap d’Any de Viena
Del Classicisme al Romanticisme. L’esplendor del lied i el piano.
Mendelssohn, el romàntic humanista
Carmen, l’òpera més popular
La música de Nadal al Barroc
Animalades musicals
La música clàssica al cinema
Clavé i l’origen del cant coral a Catalunya
Els tresors clàssics del YouTube

Si esteu interessats en alguna temàtica en particular, també en podem parlar. Igualment, puc preparar cicles sobre una època concreta de la història de la música o un determinat compositor o intèrpret.

.
Viva Verdi 01 - blog
Anuncis