CONFERÈNCIES

Les conferències relacionades amb la música miren de ser molt didàctiques i van adreçades a tota mena de públics, iniciats o no. A més, van acompanyades tant d’il·lustracions musicals com de projecció d’imatges. La durada acostuma a ser d’una hora, aproximadament.

Si esteu interessats en alguna conferència en particular, podeu escriure’m un correu electrònic a jariod@periodistes.org o bé trucar al 655.321.776.

Aquestes són algunes de les xerrades que tinc preparades:

GRANS MOMENTS ARTÍSTICS DE LA HISTÒRIA DEL PALAU
El Palau de la Música Catalana és un edifici emblemàtic per la seva arquitectura, però també ha estat una referència al llarg dels gairebé 110 anys d’història per a la música del nostre país. Repassem algunes de les estrenes, intèrprets i esdeveniments més destacats.

QUADRES D’UNA EXPOSICIÓ
L’obra de Modest Mussorgsky, escrita a partir de l’exposició dedicada al seu amic, l’artista Viktor Hartmann, mort pocs mesos abans, és un dels millors exemples de la simbiosi entre música i art pictòric. Ens endinsem en l’obra i els seus moments més destacats, i descobrim algunes curiositats que s’hi amaguen al darrera.

LEONARD BERNSTEIN, EL MÚSIC TOTAL
Coincidint amb el centenari -aquest 2018- del seu naixement, ens acostem a la figura d’un dels músics més complets i versàtils del segle XX. Compositor i director d’orquestra, sí, però també pianista, pedagog, escriptor, guionista i realitzador de programes de televisió, etc. Un músic entusiasta i apassionat, que no deixa de fascinar-nos.

(PROBABLEMENT) LA MILLOR ORQUESTRA DEL MÓN
La Filharmònica de Berlín. El seu origen, la trajectòria i els principals directors. El funcionament. Curiositats i anècdotes d’una formació mítica, que ens ha visitat en diverses ocasions i que és encara avui en dia un referent, i un model d’orquestra per al segle XXI.

ALTRES XERRADES
L’humor a la música clàssica
Postres de músic, la relació entre la música i la gastronomia
Karajan, el mite
La música de Nadal al Barroc
Clavé i l’origen del cant coral a Catalunya
.

pere-andreu-jariod-5.jpg
Foto gentilesa de Jaume Tous Canudas
Anuncis